BlogNews & Events

“シャトー・ド・ポマール“ ブルゴーニュ ワインペアリングディナー/Château de Pommard – Burgundy Wine Pairing Dinner

“シャトー・ド・ポマール”とシェ オリビエによる、今年最後のワインペアリングディナーディナーを開催いたします。
ルイ15世国王の秘書であるヴィヴァン・ミコー氏によって1726年に設立されたシャトー・ド・ポマールは、ブルゴーニュの中で最も象徴的なブドウ園の1つです。
 ワインスクールのヴァネッサ・ゲベル氏と、ワインコンサルタントのチン・シュウ・ファン氏のお二人をお招きし、ユネスコ保護地域にあるブルゴーニュのテロワールを紹介して頂きながら、ワインを味わっていただきます。
 シェ オリビエの冬のお料理と共に是非お楽しみ下さい。

日時:2019年12月5日(木)
18:30~受付、19:00開始
料金:20000円(税・サービス料込)

For this end of year, at Chez Olivier will be held a dinner in collaboration with “Château de Pommard”.
Founded in 1726 by Vivant Micault, secretary to King Louis XV, Château de Pommard remains one of the most iconic and visited wines estates in Burgundy.
Château de Pommard Wine School Director Vanessa Guébels and Wine Advisor
Ching Hsiu Huang take you a journey to discover the acclaimed UNESCO-protected
World Heritage Climats of Burgundy up close with their experience.
Learn how to professionally taste wine with a Wine Advisor and enjoy Olivierʼs Pairing dinner.

Dinner : Thursday, December 5th 2019 Restaurant open: 6:30pm Dinner start: 7:00pm ¥20.000/guest (all taxes included)

Amuses-Bouche
アミューズ‐ブーシェ
Champagne Bollinger Spécial Cuvée
~~~
Poached egg « Meurette » cooked with Bordeaux red wine,
truffle and cèpes mushrooms
“卵のムーレット“赤ワイン風味、トリュフとセップ茸
Margaux La Dame de Malescot 2014
~~~
Venison from Hokkaido, Kampot pepper,
Jerusalem artichoke and truffle tart, Grand Veneur sauce
北海道産エゾ鹿、カンポットペッパー、菊芋のタルトとトリュフ、グランヴヌールソース
Margaux Château Malescot Saint-Exupéry 2003
~~~
Japanese beef flank steak smoked with cherry wood, truffle and celeriac flavoured wih coffee, Maury sweet wine and blackberry sauce
燻製国産牛カイノミ、根セロリとトリュフのコーヒー風味、モリーワインとブラックベリーのソース
Margaux Château Malescot Saint-Exupéry 2009
~~~
Duck breast from Challans « Madame Burgaud’s », Bordelaise sauce
シャロン産“マダム ビュルゴー”鴨胸肉、血と赤ワインのソース
Margaux Château Malescot Saint-Exupéry 2016
~~~
Valrhona black chocolate soufflé, Aomori sweet black garlic ice-cream
ヴァローナ社ブラックチョコレートのスフレ、青森産黒ニンニクのアイスクリーム
Coffee, tea or herbal tea
Cannelé & Chocolate lollipop
コーヒー、紅茶もしくはハーブティー
カヌレとチョコレートのロリポップ

ご予約は:☎03-6268-9933
By email : chez.olivier.tokyo@gmail.com

シャトー マレスコ サンテグジュペリ ワインペアリングディナ-/Wine Pairing Dinner with Château de Malescot Saint-Exupéry (Margaux)

シャトー マレスコ サンテグジュペリのオーナー兼醸造家の、ジャン・リュック・ズジェール氏をお招きし、5種類のワインとお料理をお楽しみいただくワインペアリングディナーです。
〈ご提供予定のワイン〉
・シャンパン ボランジェ スペシャル キュヴェ
・ラ・ダム・ド・マレスコ2014
・シャトーマレスコ・サンテグジュペリ2003
・シャトーマレスコ・サンテグジュペリ2009
・シャトーマレスコ・サンテグジュペリ2016

日時:2019年11月18日(月)
受付:18:30~
開始:19:00
会費:18000円(税・サービス料込)

For the first time a winemaker’s dinner with Château de Malescot Saint-Exupéry from Margaux (Bordeaux) will be held at Chez Olivier on November 18th .
We are very pleased to welcome Jean-Luc Zuger, owner and winemaker of Château Malescot, in Tokyo and to hold a dinner to introduce his winery classified as one of the “Troisième Grand Cru” (3rd Growth) in the historic Bordeaux Wine official classification of 1855.
Please come and enjoy his wines with Olivier’s dish pairings.

Wine list :
Apéritif Champagne Bollinger Spécial Cuvée
La Dame de Malescot 2014
Château Malescot Saint-Exupéry 2003
Château Malescot Saint-Exupéry 2009
Château Malescot Saint-Exupéry 2016

Dinner : Monday, November 18th 2019
Restaurant open: 6:30pm
Dinner start: 7:00pm
¥18.000/guest (tax included)

ご予約は:☎03-6268-9933
By email : chez.olivier.tokyo@gmail.com

ワインペアリングディナー Winemaker’s dinner《JULIEN PILON》

*残り数席ご予約承れます

ジュリアンピロン氏を初めてシェオリビエに招待し開催される
ワインペアリングディナーが10月31日に決りました
ローヌ渓谷出身のジュリアンピロン氏は、10年以上スペインとルーシヨン地方で働き、
有名なワイナリーでワイン醸造を学んだ後、地元コンドリユー村で自分自身の
ワイナリーを2010年に始めました。
セパージュ(株)オーナーのイヴ・ラングラー氏の紹介の元、
このディナーが実現した事を大変嬉しく思っています。
オリビエのお料理とご一緒に是非お楽しみ下さい。

日時:2019年10月31日(木)
18:30~受付 19:00開始
会費:18,000円(税・サービス料込)

Menu Diner Julien Pilon
“ジュリアンピロン”ワインペアリングディナー メニュー

Amuse-bouche ・アミューズ
Vin de pays 100% viognier « Mon grand-père était limonadier » 2018
*
Snails raviolis, pan-fried duck foie gras, abalone, mushrooms stock with yuzu-kosho
エスカルゴのラヴィオリ、フォアグラのポワレ、
あわび、きのこのブイヨン 柚子胡椒の香り
Saint-Péray « Les maisons de Victor » 2018
*
Pan-fried Kijihata fish, black trumpets mushrooms purée,
cabbage stuffed with shells and squid flavoured with Tandoori spices
天然キジハタのポワレ、トランペット茸のピュレ、
貝とイカの詰め物をしたキャベツ タンドリー風味
Condrieu « Lône » 2018
*
Roasted pigeon breast, dried nuts and dried fruits, red wine sauce, Jerusalem artichoke, beetroot stuffed with foie gras, potatoes and chestnut
鳩胸肉のロースト、ドライナッツとフルーツ、赤ワインソース、
菊芋、フォアグラの入ったビーツ、じゃが芋と栗
Cornas « Elégance du caillou » 2017
*
« Esperanza Orange»・“オレンジのエスペランサ”
« Muscat de Beaumes de Venise » 2016 Domaine des Ondines

For the first time a winemaker’s dinner with Julien Pilon will be held at
Chez Olivier on October 31st.
Native from the Rhône Valley, Julien spent more than 10 years
working in Spain and Roussillon, learning winemaking in famous wineries,
then started on his own in 2010 in his home village of Condrieu.

We are very pleased to welcome him in Tokyo and to hold a dinner to introduce
his wines imported by Yves Ringler, owner of Cepages Corporation.
Please come and enjoy them with Olivier’s dish pairings.

Dinner : Thursday, October 31st 2019
Restaurant open: 6:30pm
Dinner start: 7:00pm
¥18.000(all taxes included)

Reservation by phone : 03 6268 9933
By email : chez.olivier.tokyo@gmail.com

ワインペアリングディナーのお知らせ Restaurant’s information

今後年末にかけて、生産者を招待したワインペアリングディナーを企画しております。

◆10月31日(木)
ローヌ地方のワインメーカーであるジュリアンピロン氏を招待します。

◆11月18日(月)
ボルドー地方マルゴーのシャトーマレスコットサンテグジュペリのオーナーをお迎えします。

◆12月5日(木)
ワインスクールディレクターのヴァネッサゲベル夫人と、ブルゴーニュのポマール城の
ワインアドバイザーであるチンシュウファン夫人を招待します。

By the end of the year, we will have the pleasure of welcoming
several winemakers to organize with them food and wine pairing dinners.

On Thursday, October 31st we will welcome Mr. Julien Pilon
the winemaker of the Rhône Valley.

On Monday, November 18th
we will welcome owner of Château Malescot Saint- Exupéry in Margaux (Bordeaux).

On Thursday, December 5th we will welcome Mrs. Vanessa Guébels,
Wine School Director and Mrs. Ching Hsiu Huang,
Wine Advisor from the Château de Pommard in Burgundy.
All the details of these events will be sent to you in our next newsletters.
You will find below the websites of these domains:

◆Julien Pilon

◆Château Malescot

◆Château de Pommard