BlogNews & Events

シャトー マレスコ サンテグジュペリ ワインペアリングディナ-/Wine Pairing Dinner with Château de Malescot Saint-Exupéry (Margaux)

シャトー マレスコ サンテグジュペリのオーナー兼醸造家の、ジャン・リュック・ズジェール氏をお招きし、5種類のワインとお料理をお楽しみいただくワインペアリングディナーです。
〈ご提供予定のワイン〉
・シャンパン ボランジェ スペシャル キュヴェ
・ラ・ダム・ド・マレスコ2014
・シャトーマレスコ・サンテグジュペリ2003
・シャトーマレスコ・サンテグジュペリ2009
・シャトーマレスコ・サンテグジュペリ2016

日時:2019年11月18日(月)
受付:18:30~
開始:19:00
会費:18000円(税・サービス料込)

For the first time a winemaker’s dinner with Château de Malescot Saint-Exupéry from Margaux (Bordeaux) will be held at Chez Olivier on November 18th .
We are very pleased to welcome Jean-Luc Zuger, owner and winemaker of Château Malescot, in Tokyo and to hold a dinner to introduce his winery classified as one of the “Troisième Grand Cru” (3rd Growth) in the historic Bordeaux Wine official classification of 1855.
Please come and enjoy his wines with Olivier’s dish pairings.

Wine list :
Apéritif Champagne Bollinger Spécial Cuvée
La Dame de Malescot 2014
Château Malescot Saint-Exupéry 2003
Château Malescot Saint-Exupéry 2009
Château Malescot Saint-Exupéry 2016

Dinner : Monday, November 18th 2019
Restaurant open: 6:30pm
Dinner start: 7:00pm
¥18.000/guest (tax included)

ご予約は:☎03-6268-9933
By email : chez.olivier.tokyo@gmail.com

ワインペアリングディナー Winemaker’s dinner《JULIEN PILON》

ジュリアンピロン氏を初めてシェオリビエに招待し開催される
ワインペアリングディナーが10月31日に決りました
ローヌ渓谷出身のジュリアンピロン氏は、10年以上スペインとルーシヨン地方で働き、
有名なワイナリーでワイン醸造を学んだ後、地元コンドリユー村で自分自身の
ワイナリーを2010年に始めました。
セパージュ(株)オーナーのイヴ・ラングラー氏の紹介の元、
このディナーが実現した事を大変嬉しく思っています。
オリビエのお料理とご一緒に是非お楽しみ下さい。

ご提供予定のジュリアンピロン氏のワイン
・ヴァンドペイ100%ヴィオニエ
《モン グランペール エテ リモナディエール》2018
・サンペレイ《レメゾンドヴィクトール》2018
・コンドリユー《ローヌ》2018
・コルナス《エレガンス ドュ カイユー》2017
最後にデザートとご一緒に、ローヌ南部の
・《ミュスカ ド ボーム ド ヴニズ》2016
ドメーヌ デ ゾンディーヌ

日時:2019年10月31日(木)
18:30~受付 19:00開始
会費:18,000円(税・サービス料込)

For the first time a winemaker’s dinner with Julien Pilon will be held at
Chez Olivier on October 31st.
Native from the Rhône Valley, Julien spent more than 10 years
working in Spain and Roussillon, learning winemaking in famous wineries,
then started on his own in 2010 in his home village of Condrieu.

We are very pleased to welcome him in Tokyo and to hold a dinner to introduce
his wines imported by Yves Ringler, owner of Cepages Corporation.
Please come and enjoy them with Olivier’s dish pairings.

Please find below Julien Pilon’s wines for this dinner:
– Vin de pays 100% viognier « Mon grand-père était limonadier » 2018
– Saint Péray « Les Maisons de Victor » 2018
– Condrieu « Lône » 2018
– Cornas « Elégance du caillou » 2017
We will finish the dinner with a dessert
wine from Southern Rhône,
« Muscat de Beaumes de Venise 2016»
from Domaine des Ondines.

Dinner : Thursday, October 31st 2019
Restaurant open: 6:30pm
Dinner start: 7:00pm
¥18.000(all taxes included)

Reservation by phone : 03 6268 9933
By email : chez.olivier.tokyo@gmail.com

ワインペアリングディナーのお知らせ Restaurant’s information

今後年末にかけて、生産者を招待したワインペアリングディナーを企画しております。

◆10月31日(木)
ローヌ地方のワインメーカーであるジュリアンピロン氏を招待します。

◆11月18日(月)
ボルドー地方マルゴーのシャトーマレスコットサンテグジュペリのオーナーをお迎えします。

◆12月5日(木)
ワインスクールディレクターのヴァネッサゲベル夫人と、ブルゴーニュのポマール城の
ワインアドバイザーであるチンシュウファン夫人を招待します。

By the end of the year, we will have the pleasure of welcoming
several winemakers to organize with them food and wine pairing dinners.

On Thursday, October 31st we will welcome Mr. Julien Pilon
the winemaker of the Rhône Valley.

On Monday, November 18th
we will welcome owner of Château Malescot Saint- Exupéry in Margaux (Bordeaux).

On Thursday, December 5th we will welcome Mrs. Vanessa Guébels,
Wine School Director and Mrs. Ching Hsiu Huang,
Wine Advisor from the Château de Pommard in Burgundy.
All the details of these events will be sent to you in our next newsletters.
You will find below the websites of these domains:

◆Julien Pilon

◆Château Malescot

◆Château de Pommard

9月定休日について

9月のお休みについて

日曜(8,15,22,29)と
祭日(16日,23日)はお休みさせて頂きます。

Restaurant information

On September, we will be closed each Sunday and
Public holidays (Mondays 16th and 23rd).